RECEPT
SALATA SA PRAZILUKOM USPEŠNO PARIRA RUSKOJ: Kombinujte sa suvim mesom, ukus je PRSTE DA POLIŽEŠ!
Mnogi koji su probali tvrde da je bolja od ruske, a uz sveže nariban kupus, tostiran hleb ili barenu testeninu može da bude kompletan obrok
Ako ste se zasitili ruske salate, a od novogodišnje trpeze vam je preostalo malo suvog mesa ili pečenice, isprobajte novi recept za salatu.
Kombinujte delikates sa prazilukom i mlečnim namazima, i napravite izdašnu salatu koju možete da poslužite kao kompletan obrok.
Na vama je da li ćete ovu salatu pomešati sa kuvanom testeninom ili, pak, sa svežom kupus salatom. Još jedno rešenje za serviranje jeste da prepečete hleb, nanesete salatu i uživate u ukusnom zalogaju.
Sastojci:
2 struka praziluka
200 gr suvog mesa ili kvalitetnije pečenice
200 gr kačkavalja
180 gr kisele pavlake (1 čaša)
200 gr krem sira
200 gr majoneza
so, biber
mirođija za ukras
Priprema:
Praziluk očistite, operite i prepolovite po širini. Iseckajte na tanka rebarca, pa stavite u veliku činiju i malo posolite.
Suvo meso iseckajte na što sitnije kockice, a kačkavalj izrendajte na sitno rende, pa dodajte praziluku.
Dodajte pavlaku, krem sir i majonez, pa sve dobro sjedinite. Pobiberite i ostavite da se dobro ohladi.
Salatu servirajte u manje činije, pa ukrasite grančicom sveže mirođije.
(Espreso / Telegraf)