NEODOLJIVO
SPECIJALITET JAGNJETINE U MLEKU: Na malo DRUGAČIJI NAČIN, sa ukusom koji će vas ODUŠEVITI (RECEPT)
Predlog za svečani ručak
Potrebno:
1,5 kg jagnjetine (plećka ili rebra)
6-7 šargarepa
500 g krompira
5-6 čena belog luka
1/2 vezice peršuna
1 l mleka
malo bibera
1 kašika biljnog začina
1 malu kašiku soli
Priprema:
Meso iseći na manju parčad i poređati u dublju šerpu. Dodati očišćen beli luk, biljni začin, biber i so. Meso preliti sa mlekom.
Šargarepu iseći na dugačke trake i staviti u smesu. Peršun iseckati i njega dodati. Sve staviti da se kuva na tihoj vatri 60 minuta. Poklopac malo podići, dok se meso krčka da se ne stvara velika pena. Krompir oguliti i iseći na veće komade. Staviti malo ulja u pekač i onda staviti krompire koje smo začinili biljnim začinom.
Meso koje se kuvalo 1 sat sipati preko krompira. Staviti u rernu da se zapeče na 220 C oko 60 minuta. Pred kraj skinuti poklopac da meso porumeni.
Zapečenu jagnjetinu sa povrćem servirati na tanjir i uživati u specijalitetu. Dekorisati sa peršunom. Prijatno!
(Espreso/stil.kurir.rs)