GOTOVO ZA POLA SATA!
POSLUŽITE PREDJELO KAO U FRANCUSKOM RESTORANU: Recept za tart od lisnatog testa sa KRUŠKAMA i SIROM
Ako volite ovakve recepte, predlažemo vam i tart od bele čokolade za desert
Ako vam dolaze gosti za Novu godinu, servirajte im ovaj neobični tart za predjelo! Svi će se pitati kako ste ga napravili, a zapravo je jednostavno, ima samo nekoliko sastojaka.
Glavni sastojci su lisnato testo, kruške i bri sir koji se odlično slaže s voćem, a caka je u tome kako ćete sve to poređati, izgledaće kao iz najboljeg restorana!
Sastojci: Pakovanje lisnatog testa 150 grama bri sira 200 grama kačkavalja 2 velike kruške 1 crveni luk Sveža majčina dušica Malo limunovog soka 1 jaje
Priprema: Rernu zagrejte na 220 stepeni, lisnato testo razvaljajte tako da bude debelo kao prst. Kruške dobro operite, otklonite semenke i peteljku, pa isecite na tanke kriške. Poprskajte ih limunovim sokom da ne bi potamnele.
Bri sir otopite malo u mikrotalasnoj, ili pažljivo na ringli, uz dodatak malo mleka. Dodajte mu rendani kačkavalj i mešavinom sira premažite lisnato testo. Poređajte listiće kruške, odozgo stavite rebarca crnog luka i majčinu dušicu, premažite ivice jajetom pa pecite u rerni oko 35 minuta, ili dok se testo ne razlista i porumeni.
Ako volite ovakve recepte, predlažemo vam i tart od bele čokolade za desert!
(Espreso / stvarukusa)