NJAM!
LAŽNA ŠVARCVALD TORTA JE SAVRŠENO REŠENJE U POSLEDNJEM TRENUTKU: Jednostavno se sprema, brzo je gotova (RECEPT)
Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte
Ako niste raspoloženi da pečete patišpanj i kuvate komplikovane filove, lažna Švarcvald torta je rešenje za vas. Nema uključivanja rerne, sve je gotovo brzo i taman na vreme ako čekate goste.
Lažna Švarcvald torta je odlično rešenje za dezert u poslednji čas. Evo i recepta.
Potrebno:
500 g piškota
425 g višanja iz kompota
½ šolje džema od višanja
250 ml hladne kafe
900 ml slatke pavlake za šlag
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
50 g narendane čokolade za kuvanje
Priprema:
Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.
U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.
(Espreso / Noizz)