spremite to
NAPRAVITE SAMI DOMAĆI SOMUN: Vrhunska kombinacija sa ĆEVAPIMA i KAJMAKOM (RECEPT)
Svaku razvaljajte na krug veličine dna tiganja. Ispecite u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom
Mekani somun je odličan za početak dana, ali i da u njega stavite par ćevapa, malo luka i ako želite kajmaka.
Napravite kod kuće domaći somun lako i jednostavno. Potrebni su vam osnovni sastojci i malo truda. Somun je najlepši kada se jede vruć sa kajmakom i malo paradajza. Ali, i kada u njega stavite ćevape. Može da bude i ručak, ali i večera i doručak.
Sastojci:
1 kg brašna
400 ml tople vode
400 g jogurta
1 kašičica soli
15 g suvog kvasca
50 g putera
Priprema:
U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svako dodavanja mešaje. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte na krug veličine dna tiganja. Ispecite u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom.
(Espreso / Stvar ukusa)