Somun, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

spremite to

NAPRAVITE SAMI DOMAĆI SOMUN: Vrhunska kombinacija sa ĆEVAPIMA i KAJMAKOM (RECEPT)

Svaku razvaljajte na krug veličine dna tiganja. Ispecite u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom

Objavljeno: 30.12.2021. 23:52h

Mekani somun je odličan za početak dana, ali i da u njega stavite par ćevapa, malo luka i ako želite kajmaka.

Napravite kod kuće domaći somun lako i jednostavno. Potrebni su vam osnovni sastojci i malo truda. Somun je najlepši kada se jede vruć sa kajmakom i malo paradajza. Ali, i kada u njega stavite ćevape. Može da bude i ručak, ali i večera i doručak.

Sastojci:

1 kg brašna

400 ml tople vode

400 g jogurta

1 kašičica soli

15 g suvog kvasca

50 g putera

Priprema:

U jogurt dodajte kvasac i promešajte. Zatim sipajte so, brašno, vodu i posle svako dodavanja mešaje. Umesite testo, pokrijte i ostavite 1-2 sata. Podelite na 8 delova i oblikujte loptice. Svaku razvaljajte na krug veličine dna tiganja. Ispecite u suvom i zagrejanom tiganju, pa svaku premažite puterom.

(Espreso / Stvar ukusa)