SLATKIŠ
DOMAĆICE, MOŽETE DA ODAHNETE, TU JE TIRAMISU BEZ JAJA: Uz 1 SAVET biće SAVRŠENIJI NEGO IKAD (RECEPT)
Evo kako se pravi, a profi poslastičari imaju savet za umakanje piškota
Tiramisu je osvežavajući desert obožavan širom sveta, a evo najboljeg recepta bez jaja!
Tiramisu je lep i lagan kolač koji se tradicionalno sprema u Italiji, odakle se proširio po čitavom svetu. Originalni recept podrazumeva i korišćenje živih jaja, ali mnoge domaćice ne žele da rizikuju i koriste ih, jer nisu sigurne da li je bezbedno i koliko onda tiramisu sme da stoji u frižideru. Zato smo našli savršeni recept u koji jaja uopšte ne idu!
Tiramisu bez jaja napravićete lako, od samo nekoliko sastojaka. Evo kako se pravi, a profi poslastičari imaju savet za umakanje piškota!
Sastojci:
250 mililitara pavlake za šlag 250 grama krem sira 50 grama kristal šećera 1 kašičica ekstrakta vanile Šolja jake instant kafe 2 kašičice likera od kafe (ne koristite ako će slatkiš jesti i deca) Oko 30 piškota Kakao prah
Priprema:
Umutite srednje čvrst šlag u jednoj činiji, a u drugoj sir, šećer i vanilu. Pažljivo šlag dodajte mešavini sira, mešajući špatulom. Po potrebi, možete raditi i mikserom još par minuta.
Pomešajte kafu i liker, i sipajte ih u plitku, široku posudu. Piškote umačite jednu po jednu, i to brzo, ne želite da upiju previše tečnosti jer će početi da se raspadaju. Ne potapajte ih cele.
U činiji za serviranje, dno prekrijte piškotama, pa preko stavite pola krema. Naređajte još piškota, premažite kremom i ostatkom krema napravite ružice ili kuglice na vrhu. Obilno pospite kakao prahom i hladite u frižideru najmanje dva sata pre serviranja.
(Espreso / Stvar ukusa)