neodoljiv i pikantan ukus
URNEBES SUPA OD POVRĆA IDEALNA JE ZA ZIMU: Priprema se BRZO, a ukus je FANTASTIČAN! (RECEPT)
Ukusan supa koju ćete obožavati
I leti, a naročito zimi prijaće vam pikantan ukus ove bogate i zdrave supe posebnog ukusa.
Sastojc i Količina:
šargarepa 2 komada
koren peršuna 2 komada
sok od paradajza 500 ml
boranija 200 g
krompir 1 komad
praziluk 2 struka
crni luk 1 glavica
spiralna testenina 100 g
list celera, seckani 1 kašika
list peršuna, seckani 1 kašika
parmezan, rendani 50 g
maslinovo ulje 2 kašike
ljuti ajvar 1 kašika
so po ukusu
biber 1/2 kašičice
Kako pripremiti
Maslinovo ulje zagrejati, dodati sitno seckani crni luk i praziluk. Kad luk omekša, dodati sitno seckanu šargarepu, peršun, krompir i boraniju. Dinstati još malo, pa dodati paradajz sok, naliti litar i po vode i kuvati, na tihoj vatri, 40-ak minuta. Dodati testeninu, posoliti i pobiberiti po ukusu, i kuvati dok testenina ne bude kuvana. Na kraju posuti seckanim celerovim i peršunovim lišćem.
(Espreso / Zena.blic)