Jaja, Foto: Profimedia

VRHUNSKI

MAKEDONSKA KAJGANA JE PRAVA BOMBA: Napunite baterije BOGATIM DORUČKOM, dodaje se 1 POVRĆE koje MNOGI VOLE (RECEPT)

Posolite i pobiberite po ukusu, i savršena makedonska kajgana spremna je za serviranje

Objavljeno: 29.12.2021. 23:54h

Kakva bi to makedonska kajgana bila da u njoj nema paprika! I to pečenih! Dodajte joj i slaninicu, i dobili ste nezaboravan obrok za doručak ili večeru!

Sastojci: 4 zelene paprike, 2 crvene paprike, 150 g sira, 6 jaja, 100 g kajmaka, 4-5 kašika mleka, ulje, so, mleveni biber.

Priprema: Ispecite paprike, oljuštite i očistite od semenki. Iscedite tečnost i iseckajte ih na duguljaste trake. U tiganj sa zagrejanim uljem dodati pomešani kajmak i mleko, parčiće paprike i preliti smesom od umućenih jaja i sira.

Posolite i pobiberite po ukusu, i savršena makedonska kajgana spremna je za serviranje. Prijatno!

(Espreso / BastaBalkana.com)