ISPROBAJTE
SLANA TORTA IZ RERNE BEZ KORA: Slaninica joj daje HRSKAVOST, podseća na 1 JELO (RECEPT)
Važno je da ostavite da odstoji deset minuta kada izvadite iz rerne da biste mogli lakše da sečete
Jednostavna jela iz rerne su popularna naročito zimi, kada nam je potrebno da spremimo nešto na brzaka, a da čitavu porodicu počastimo nečim toplim i zasitnim.
Ova musaka je pravi izbor, sadrži krompir, jaja, slaninu i povrće, a sprema se nikad lakše. Zovu je i slana torta bez kora, jer ćete moći da isečete i servirate lepe komade uz salatu ili neki prilog. A sprema se lako!
10 jaja 150 grama suve slanine 300 grama krompira 1 crvena paprika 1 crni luk 1 praziluk 2 čena belog luka 200 grama kačkavalja Šolja mleka So, biber
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni, podmažite vatrostalnu posudu srednje veličine. Posuda bi trebalo da bude duboka, smesa će narasti zbog jaja.
Propržite seckanu slaninu, izvadite je da se ocedi, pa u istom tiganju propržite seckani crni i beli luk, praziluk, papriku i krompir isečen na kockice.
Umutite jaja s mlekom i pola količine sira, pa umešajte povrće i otprilike tri četvrtine slanine. Začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu u pleh, na vrh stavite ostatak sira. Zapecite oko 20 minuta, pa pospite ostatkom slanine i pecite još dvadesetak. Važno je da ostavite da odstoji deset minuta kada izvadite iz rerne da biste mogli lakše da sečete.
(Espreso / Stvar ukusa)