ZA PRAZNIKE
PAŠTA FAŽOL SA KOBASICAMA ZA PRAVE GURMANE: Podsetiće vas na 1 TRADICIONALNO JELO (RECEPT)
Poslužite posuto parmezanom
Pašta fažol je jedno od omiljenih italijanskih jela, a tradicionalno se sprema za Novu godinu po mnogim selima jer se smatra da donosi sreću. Pošto je ovo tradicionalni recept, koji se sprema vekovima, priča o tome zašto bi trebalo da u Novoj godini donese sreću vremenom se izgubila, ali je mnoge porodice i dalje spremaju baš krajem decembra.
Sastojci su jednostavni, kao i u mnogim italijanskim jelima, a možete je u potpunosti prilagoditi svom ukusu raznim dodacima. Uvek se pravi od kratkih makarona, pasulja, paradajza i suvog mesa. U ovaj recept idu ukusne kobasice, pa će podsećati na krompir paprikaš!
Sastojci:
300 grama suvih makarona Konzerva pasulja 200 grama blitve ili spanaća Dve veće roštiljske kobasice 500 mililitara supe od kocke Konzerva paradajza pelata 1 crni luk Sušeni origano So, biber Parmezan
Priprema:
Ocedite pasulj, isecite luk na rebarca. U većem tiganju, propržite usitnjene kobasice dok ne porumene. Dodajte luk, pa suvu testeninu. Polako nalivajte supom, dok ne počne da krčka.
Začinite origanom, solju i biberom, i dodajte pasulj i paradajz. Krčkajte dok testenina ne bude al dente, pred kraj dodajte seckanu blitvu. Poslužite posuto parmezanom.
(Espreso / Stvar ukusa)