NJAM NJAM
DOMAĆE TESTO ZA PICU KOJE SE NE MESI, A NI NE PEČE: Oduševićete se, ČIK POZOVITE DOSTAVU posle OVOGA (RECEPT)
Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan
Koliko ste se samo puta uželeli dobre, prave domaće pice čije testo hrska, a nadev je bogat i baš onakava kakav vi želite, ali vam je bilo mrsko da mesite i razvlačite testo? Imamo dobre vesti - pronašli smo recept za domaće testo koje se ne mesi, i ne samo to - ono se ni ne peče!
Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan. Čik pozovite dostavu sada kada znate ovako dobar recept!
Potrebni sastojci za testo za dve osobe:
* 130 ml tople vode
* jedna kašika maslinovog ulja
* 85 grama brašna
* pola kašičice šećera
* pola kašičice suvog kvasca iz kesice
* pola kašičice soli
Sastojci za nadev:
* 120 ml sosa od paradajza
* 200 grama izrendane mocarele
* 100 grama salame po želji
* origano, bosiljak ili začin po želji
Priprema:
1. Pre svega, važno je da imate kvalitetan (teflon) tiganj za čije se dno ništa ne lepi. U njemu pomešajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, so i kvasac.
2. Mešajte testo kašikom po tiganju, tako da bude što je tanje moguće (proces pogledajte u priloženom snimku).
3. Kada se testo razlije, premažite ga sosom od paradajza, pa pospite izrendanu mocarelu i stavite salamu po želji.
4. Poklopite tiganja, i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta.
5. Nakon toga sklonite poklopac u stranu, i ostavite tako da se kuva još 5 minuta.
6. Prohladite pre posluživanja i pospite bosiljkom ili drugim začinima po želji. Prijatno!
(Espreso / BlicŽena)