Lenja pita, Foto: Printscreen/Youtube/The Best Recipes Narkonia

POSLASTICA

SOČNA LENJA PITA: Zasladite SVOJE UKUĆANE starim SRPSKIM DEZERTOM (RECEPT)

Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu

Objavljeno: 29.12.2021. 17:39h

Preukusna lenja pita.

Sastojci

5 jaja

1.5 šolja šećera

pola šolje mleka

1 šolja ulja

2 šolje brašna

kesica praška za pecivo

foto: Profimedia

Fil

2 kg jabuka (krupnijih)

200 g šećera

malo cimeta mlevenog

1 vanilin šećer

Priprema

Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.

Za fil očistite i izrendajte jabuke, pomešajte ih sa šećerom i dinstajte dok sav sok ne ispari.

Dodajte cimet i vanilin šećer, promešajte i pažljivo sipajte na testo. Preko jabuka sipajte drugi deo testa i stavite kolač u rernu.

foto: Profimedia

Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.

Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)