POSLASTICA
SOČNA LENJA PITA: Zasladite SVOJE UKUĆANE starim SRPSKIM DEZERTOM (RECEPT)
Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu
Preukusna lenja pita.
5 jaja
1.5 šolja šećera
pola šolje mleka
1 šolja ulja
2 šolje brašna
kesica praška za pecivo
Fil
2 kg jabuka (krupnijih)
200 g šećera
malo cimeta mlevenog
1 vanilin šećer
Priprema
Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.
Za fil očistite i izrendajte jabuke, pomešajte ih sa šećerom i dinstajte dok sav sok ne ispari.
Dodajte cimet i vanilin šećer, promešajte i pažljivo sipajte na testo. Preko jabuka sipajte drugi deo testa i stavite kolač u rernu.
Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.
Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)