MALO DRUGAČIJE
GENIJALAN TRIK ZA ZDRAVIJE ĆUFTE: Lakše se SPREMAJU, a TAJNA je u 1 BITNOJ STVARI (RECEPT)
Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta
U prazničnom periodu svi najradije uživamo u tradicionalnim, domaćim ukusima.
Ovo je recept za malo drugačije ćufte.
500 g mlevene junetine
dva struka praziluka ili glavica crnog luka
šargarepa
crvena paprika
dva čena belog luka
suvi začin
prezle
dva jajeta
malo praška za pecivo
biber
bosiljak
kašika brašna
so
Za sos:
aleva paprika
brašno
ulje
beli luk u prahu
biber
so
pardajz kuvani
Priprema: U seckalicu ubacite beli luk, praziluk, šargarepu i crvenu papriku. Sve bi trebalo dobro usitniti. Dodajte meso, jaja, kašiku bršna, prezle, začine i malo praška za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Oblikujte ćufte, a zatim ih ostavite 30 minuta u zamrzivaču. U međuvremenu stavite vodu da provri jer ćemo ih ovaj put kuvati, umesto da ih pržimo. Kada prođe 30 minuta uvaljajte ćuftice u brašno i ubacujte ih u ključalu vodu. Ne brinite, neće se raspasti, a dovoljno je da se kuvaju petnaest minuta.
(Espreso / Najžena)