PROBAJTE I VI
DOMAĆE KISELO MLEKO NAPRAVITE KOD KUĆE: Recept je nikad lakši
Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo lepši od onog koje kupujemo
Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.
Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.
Sastojci:
2 l punomasnog mleka
200 gr gotovog kiselog mleka
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom.
Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.
Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)