Kiselo mleko, Foto: Profimedia

PROBAJTE I VI

DOMAĆE KISELO MLEKO NAPRAVITE KOD KUĆE: Recept je nikad lakši

Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo lepši od onog koje kupujemo

Objavljeno: 28.12.2021. 10:08h

Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.

Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.

Sastojci:

2 l punomasnog mleka

200 gr gotovog kiselog mleka

1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom.

Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)