Pica, Foto: Profimedia

trik koji morate probati

VRHUNSKI KUVARI PODELILI SAVET: Evo kako da korica na PICI ostane HRSKAVA i nakon PODGREVANJA!

Neki veruju da je hladna pica još ukusnija nego vruća, a drugi je ipak vole da je podgreju pre jela. Najjednostavnije je ubaciti je u mikrotalasnu, ali rezultat će vas razočarati jer će korica postati gnjecava

Objavljeno: 27.12.2021. 18:11h > 18:15h

Naručili ste veliku picu i niste sve pojeli? Ostatak nemojte da bacate, sačuvajte za sutra i podgrejte - a evo i kako da bi vam korica ostala hrskava.

Neki veruju da je hladna pica još ukusnija nego vruća, a drugi je ipak vole da je podgreju pre jela. Najjednostavnije je ubaciti je u mikrotalasnu, ali rezultat će vas razočarati jer će korica postati gnjecava.

foto: Profimedia

Vrsni kuvari ističu da ćete to sprečiti ako parče pice u mikrotalasnu stavite uz čašu vode na 30 sekundi. Tvrde kako će se pica podgrejati brže, a korica će ostati hrskava.

Takođe, ova metoda vam ne osigurava da će pica biti ista kao kada ste je naručili iz picerije, ali će svakako rezultat biti bolji nego kad je podgrevate bez vode.

(Espreso / Stvar ukusa)