probajte ih
POHOVANIM ĆEVAPIMA JE TEŠKO ODOLETI! Spolja hrskavi, a unutra meki kao duša (RECEPT)
Probajte ovaj originalan recept za ćevape i oduševićete se drugačijim ukusom
Ne znate da li biste radije jeli ćevape ili pohovano meso? Zašto onda ne biste spremili pohovane ćevape i sebi priuštili najbolje od oba jela!
POTREBNO JE: 300 g mlevenog mesa, 300 g belog krompira, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, so, 2 žumanca, biber, origano.
ZA POHOVANJE: 2 belanca, brašno, prezle.
PRIPREMA: Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite. Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.
(Espreso/Zena.blic)