Punjeni paradajz, Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/PALEOHACKS

PREUKUSNO

TOP PREDJELO ZA NEDELJNI RUČAK: Napunite paradajz i stavite u rernu, za 15 minuta sve gotovo!

I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike

Objavljeno: 26.12.2021. 10:06h

Veoma jednostavno za pripremu, a dekorativno predjelo koje će ulepšati svaku svečanu trpezu. Zbog slanine i jaja je vrlo zasitno, tako da vam osim njega i ne treba prilog uz meso.

I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike!

Sastojci:

8 jaja

8 paradajza

2 čena belog luka

malo izmrvljene fete

malo iseckane slanine

ulje

biber

so

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Facebook/Mapenevidljivogbalkana
FOTO: Youtube/Printscreen/Kusaka.co
FOTO: RINA
FOTO: SCREENSHOT

Priprema:

Paradajz oprati, izdubiti i na dnu malo iseći da može uspravno da stoji. Posoliti, pobiberiti i dodati vrlo malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz izručiti po jedno jaje, pa preko posuti izmrvljenom fetom i na vrh staviti komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipati malo ulja, poslagati punjene paradajze i peći u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)