PREUKUSNO
TOP PREDJELO ZA NEDELJNI RUČAK: Napunite paradajz i stavite u rernu, za 15 minuta sve gotovo!
I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike
Veoma jednostavno za pripremu, a dekorativno predjelo koje će ulepšati svaku svečanu trpezu. Zbog slanine i jaja je vrlo zasitno, tako da vam osim njega i ne treba prilog uz meso.
I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike!
Sastojci:
8 jaja
8 paradajza
2 čena belog luka
malo izmrvljene fete
malo iseckane slanine
ulje
biber
so
Priprema:
Paradajz oprati, izdubiti i na dnu malo iseći da može uspravno da stoji. Posoliti, pobiberiti i dodati vrlo malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz izručiti po jedno jaje, pa preko posuti izmrvljenom fetom i na vrh staviti komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipati malo ulja, poslagati punjene paradajze i peći u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)