NJAM!
NEOBIČNA SALATA OD PEČENOG KUPUSA I PAPRIKA: Najbolji izbor za hladne dane (RECEPT)
Glavicu kupusa prepoloviti i obe polovine preseći na tri dela
Isprobajte savršeni recept:
Sastojci
1 glavica kupusa
1 kg paprika
4-5 čena belog luka
po ukusu soli,ulja i sirćeta
Priprema
1.
Glavicu kupusa prepoloviti i obe polovine preseći na tri dela.Staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje.Papriku staviti pored kupusa ili je ispeći posebno(na uobičajen način).
2.
Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30minuta,potrebno je da kupus omekša,ne previše,možete ga malo okretati kako bi se što ravnomernije ispekao.Neka vas ne bune izgoreli spoljni listovi,mozete ih odstraniti a zaštitiće ostale da ne izgore već samo smekšaju.Gotovo povrće ostaviti da se ohladi.Papriku očistiti od kožice i semena pa je iscepkati na trakice.Kupus iseci na kockice,veličine zalogaja.
3.
U činiju za serviranje staviti malo seckanog kupusa,preko malo paprike,sitno seckanog belog luka,posoliti,zakiseliti i pouljiti.
4.
Ponavljati postupak dok ne utrošite sav materijal.Gotovu salatu dobro rashladiti i pre konzumiranja izmešati i dosoliti ako je potrebno.
Posluživanje
Najbolje je da salata odstoji par sati pre konzumiranja,da dobro upije začine i da se ukusi prožmu.Možda je više zimska salata,dobro ide uz sve vrste mesa a i pasulj...ali moji jučerašnji gosti su bili oduševljeni i uz neke pite i testa.Nadam se da će se i Vama svideti...
(Espreso / Coolinarika)