probajte
3 RECEPTA ZA IDEALNE BRUSKETE! Italijani ih posebno obožavaju, a KAKO I NE BI!
Bruskete možete napraviti na stotinu načina, ali ove su posebno ukusne
Uz malo starog hleda, začina i nezaobilaznog maslinovog ulja imaćete sjajan obrok, ekonomičan i po svačijem ukusu. Ovu su naši predlozi za 3 vrste brusketa.
OSNOVNI RECEPT
POTREBNO JE
Stari francuski hleb, maslinovo ulje, nekoliko listova svežeg bosiljka, beli luk, so i biber po ukusu
PRIPREMA
Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do santimetra. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne secka, već se ceo čen luka koristi da se premaže površina hleba. Posoliti i pobiberiti, ako želite i posuti sitno seckanim bosiljkom. Prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
BRUSKETE SA PARADAJZOM
POTREBNO JE
osnovni recept, dva paradajza, mocarela
PRIPREMA
Dok se hleb peče, iseckati paradajz na kockice. Kada su bruskete pripremljene, iseckan paradajz se stavi odgore i pospe seckanim bosiljkom. Iseći malo sveže mocarele i dodati na hleb uz paradajz. Preliti maslinovim uljem.
BRUSKETE SA PRŠUTOM
POTREBNO JE
osnovni recept. pršuta, mocarela
PRIPREMA
Na gotove bruskete staviti po jedan list tanko izrezanog pršuta. Staviti nekoliko komadića sveže mocarele i sve zaliti sa nekoliko kapi ulja.
(Espreso/Zena.blic)