recept
POSNA SALATA SA PIRINČEM! Ako dodate još par sastojaka bićete oduševljeni (RECEPT)
Probajte ovu ukusnu salatu, a mi vam garantujemo da će vam se dopasti
Ako postite i nemate ideju šta da spremate isprobajte ovu salatu. Zasitna je, brza i laka za pripremu. Ako baš morate sa pirinčem da jedete hleb onda spremite posne zemičke. Salata sa pirinčem i pastrmkom je odlična kao predjelo za Svetog Nikolu.
Sastojci:
250 g pirinča
1 dimljena pastrmka
3 crvene paprike iz turšije
1 crni luk
1 praziluk
2 čena belog luka
peršun
Priprema:
Dimljenu pastrmku očistite od kože i kostiju i meso iskidajte na manje komade. Pirinač, prethodno obaren u slanoj vodi, procedite i prohladite. Pomešajte ga sa komadićima ribe, iseckanom paprikom, isečenim belim delom praziluka i sitno isečenim crnim i belim lukom. Po ukusu posolite i pobiberite. Prelijte sa malo maslinovog ulja, promešajte i dodajte sveže seckani peršun.
(Espreso/Stvarukusa)