ŠTPO DA NE
NAPRAVITE DOMAĆE PIŠKOTE OD SAMO 3 SASTOJKA: Mekše i ukusnije su od KUPOVNIH (RECEPT)
Pospite ih šećerom u prahu i pecite ih u rerni na 170 stepeni dok ne dobiju svetložutu boju
Piškote su obavezan sastojak mnogih kolača, torti i kremastih zadovoljstava. Pored toga, mogu da se jedu i sami kao keks, bez bilo kakvog dodatka. Kako god da birate da ih jedete, donosimo vam recept kako možete sami da ih napravite kod kuće.
Ovako spremljene mogu da budu mnogo mekše i ukusnije od kupovnih. Probajte.
3 jaja,
75 g brašna,
65 g šećera,
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pre svega razdvojite žumaca od belanaca. Umutite žumanca sa pola doze šećera. U drugu posudu izmutite belanca u čvrsti sneg i postepeno mu dodajte ostatak šećera.
Te dve smese pomešajte, pa polako dodajte brašno. Smesu stavite u špric za ukrašavanje i sa njom oblikujte piškote na papiru za pečenje kojim ste obložili pleh.
Pospite ih šećerom u prahu i pecite ih u rerni na 170 stepeni dok ne dobiju svetložutu boju.
(Espreso / Noizz Food)