NJAMIII
CRNE PALAČINKE SA NEOBIČNIM FILOM: Ne peku se na ULJU, ukus je veoma ZANIMLJIV (RECEPT)
Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom i kriškama mandarina
Svi vole palačinke, a u ovoj verziji su još ukusnije! Mešavina čokolade i kiselkastog sira čini ih savršeno osvežavajućim.
Sastojci:
60 g čokolade (55% kakaoa)
2 kašike putera
3 veća jajeta
45 g šećera
1/4 kašičice soli
320 ml mleka
1/2 kašičice vanilin šećera
2 kašike kakaoa
150 g brašna
Ostalo:
rikota ili kremasti mladi sir
3 mandarine
šećer
Priprema:
Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano mešajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smesa lepo ne sjedini. Sipati mleko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umešati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje.
Ostaviti smesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom i kriškama mandarina.
(Espreso)