topla čorbica koju niko ne odbija
OKREPLJUJUĆA ČORBICA ZA HLADNE ZIMSKE DANE: Potrebna su vam OVA 3 sastojka! (RECEPT)
Odatle i ovaj recept o supi ili čorbi od jaja i krompira.
Baka Klara postala je veoma popularna kada je na svom Youtube kanalu delila interesantne priče o jelima koja su se kuvala za vreme Velike depresije.
Odatle i ovaj recept o supi ili čorbi od jaja i krompira.
Potrebna su vam samo tri sastojka koja uvek imate u kuhinji: krompir, jaja i hleb.
Recept: Očistite i isecite na sitne kockice 3 veća krompira. Na malo ulja prepržite ovaj krompir lagano ga mešajući a zatim mu dodajte vodu i kuvajte ga dok ne omekša potpuno. Lagano ga viljuškom izgnječite (ne mora da bude savršeno izgnječen), pa mu dodajte so i biber (ili neki začin po ukusu).
Umutite 3 jajeta u posebnu činiju pa dok krompir jako ključa sipajte polako umućena jaja. Nakon nekoliko minuta čorbu sklonite s ringle.
Isecite jednu šnitu hleba i prepecite je u tosteru ili u rerni.
Čorbu servirajte tako što ćete u tanjir da stavite prepečeni hleb i na njega prvo iz čorbe izvadite gusti deo (krompir i jaja), a zatim malo i čorbice.
Uživajte!
PS. Ako je Klara ovu čorbu pravila na jednostavan način ne morate i vi. Ako imate čorbici možete da dodate i mirođiju i kiselu pavlaku kako biste još više poboljšali ukus.
(Espreso/Stil)