Kiflice, Foto: Profimedia

SLANIŠ

OVO SU NAJHRSKAVIJE KIFLICE SA SIROM KOJE STE IKADA PROBALI! Slaniš bolji nego u bilo kojoj pekari (RECEPT) (VIDEO)

Zato vam i predlažemo recept za najukusnije domaće kiflice sa sirom.

Objavljeno: 22.12.2021. 09:32h

Teško da postoji nešto bolje od vrućih i mekanih, tek ispečenih kiflica.

FOTO: Printsceen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja
FOTO: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja
FOTO: Profimedia

Zato vam i predlažemo recept za najukusnije domaće kiflice sa sirom.

Ovakvo pecivo ne možete da pronađete u pekarama, a kada kiflice zamirišu, počinje pravo uživanje.

Uostalom, najbolje je da se i sami uverite!

Sastojci:

650 gr brašna 250 ml mleka 20 gr kvasca 2 kašičice šećera pola kašičice soli 2 jaja 50 ml maslinovog ulja 1 puna kašika kisele pavlake 50 gr maslaca 200 gr feta sira

Priprema:

U šoljici izmrviti kvasac, dodati šećer i sipati malo mlakog mleka i promešati. Kad kvasac napuni lončić, sipati u vanglu.

Dodati ostatak mleka, 1 celo jaje i belance pa malo izmešati. Dodati ulje i kiselu pavlaku. Dodati brašno polako, i so. Zamesiti glatko testo, mekše. Ostaviti pokriveno da poraste. Istresti na sto i podeliti na tri dela pa loptice malo obraditi rukama i pokriti 5-6 minuta da odmore.

Svaku lopticu podeliti na tri dela. Prvi deo razviti na veličinu tanjira pa premazati tanko maslacem. Preko njega staviti drugi razvučen tanjir od testa i njega premazati maslacem.

Treći ne mazati, samo staviti preko ona dva. Sve oklagijom razvući što tanje, može se malo posuti brašnom, ali što manje.

Iseći na 16 trouglova, puniti sirom i uviti u kiflice. Tako i sa ostale dve velike lopte. Kiflice pokriti da odmore 20 minuta pa ih premazati žumancetom, i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 30-35 minuta da lepo porumene.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

(Espreso/Recepti)