Rolat, Foto: Print Screen Youtube

recept

SRPSKA SARMA ROLAT! Pogledajte očaravajući recept (VIDEO)

Ako koristite svež kupus, onda vam savetujemo da ga izdubite i skuvajte prvo celu glavicu, pa onda koristite listove

Objavljeno: 21.12.2021. 22:56h

Ako volite sarme onda obavezno isprobajte ovaj rolat, možete da korisite i svež i kiseo kupus.

Ovaj rolat možete da spremate sa svežim ili sa kiselim kupusom. Ako hoćete da rolat bude istog ukusa kao sarme, onda koristite kiseli kupus, a ako želite nešto malo drugačije onda svež. Puni se mlevenim mesom i pirinčem, urola se i kratko zapeče u rerni.

Ako koristite svež kupus, onda vam savetujemo da ga izdubite i skuvajte prvo celu glavicu, pa onda koristite listove.

Sastojci:

mala glavica kupusa

400 g mesa

3 crna luka

100 g pirinča

so, začinska paprika, biber

2 kašike ulja

2 kašike soka od paradajza

Priprema:

Stavite providnu foliju na sto. Preko posložite nekih 6 listova kupusa. Meso, luk koji ste usitnili u blenderu i skuvani pirinač promešajte, dodajte začine, pa premažite preko kupusa. Urolajte. Stavite u pleh obložen alu folijom. Prelijte sa malo ulja i premažite sa paradajz sosom. Zatim pokrijte alu folijom i pecite na 180°C dok ne bude gotovo. Skinite foliju pa još malo premažite sa paradajz sosom i vratite u rernu na još nekih 10 minuta.

(Espreso/stvarukusa.mondo.rs)