PREUKUSNO
PREDJELO KOJE MOŽE DA BUDE I POSNO I MRSNO: Testo se pravi od GRAŠKA, a u brašno dodajte 1 NEOBIČAN SASTOJAK RECEPT
Takođe, posni rolat nemojte da posipate rendanim sirom. Testo se lako pravi, samo u brašno dodate grašak i peršun i to je sva nauka. Uživajte u neobičnom, a neverovatno ukusnom predjelu
Rolat čije se testo pravi od graška, a puni se kuvanim jajima biće apsolutni hit na svakoj slavi. Ovo možete da služite i za Novu godinu, a ako želite za Svetog Nikolu, napravite posnu varijantu u koju ćete umesto kuvanih jaja staviti nešto drugo.
Takođe, posni rolat nemojte da posipate rendanim sirom. Testo se lako pravi, samo u brašno dodate grašak i peršun i to je sva nauka. Uživajte u neobičnom, a neverovatno ukusnom predjelu.
Sastojci:
100 g brašna
150 g kuvanog graška
1 veza peršuna
3 tvrdo kuvana jaja
rendani sir
Priprema:
U brašno dodajte grašak i peršun. Sjedinite štapnim mikserom, pa umesite testo. Zatim razvucite, pa sipajte preko rendana jaja i urolajte. Stavite rolat u pek papir i alu foliju i umotajte. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Isecite, pa ako želite deo pospite rendanim sirom i zapecite još 5-10 minuta
(Espreso / Stvar ukusa)