NAMAZ KOJI ĆETE OBOŽAVATI
OVAKVU PAŠTETU JOŠ NISTE JELI: Zimski delikates - sprema se od ČVARAKA (RECEPT)
Po želji ukrasiti seckanim peršunom ili listićima i ko želi, može ovde da pospe sa malo ljute mlevene paprike umesto da stavlja u smesu
Ukoliko ste ljubitelj čvaraka, ova pašteta može da vam bude nova "zimska egzotika" na trpezi. Nije toliko čest namaz, pa će se sigurno svi oduševiti kada im servirate sa brusketima, za doručak, večeru ili kao mali zalogaj tokom posluženja.
Potrebno:
350g čvaraka
1 veća glavica ljubičastog luka
3 do 4 kisela krastavčića
3 kuvana jaja
2 kašičice senfa
50 g krem sira ili sirnog namaza
3 čena belog luka
po ukusu so i biber
Priprema:
Jaja skuvati da su tvrđe kuvana, ohladiti, oljuštiti i iseći na komade. Crni i beli luk očistiti i iseći na komadiće. Kisele krastavčiće iseći na manje komade.
U multipraktik staviti čvarke, kuvana jaja, obe vrste luka, krastavčiće, senf, sirni namaz ili krem sir i sve samleti u glatku masu, dodati soli i sveže samlevenog bibera po ukusu i ko voli može dodati i malo ljute mlevene paprike, a ne mora.
Ostaviti u frižider da se ukusi sjedine i malo stegne i poslužiti na domaćem hlebu ili tostiranim baguette hlebčićima.
Po želji ukrasiti seckanim peršunom ili listićima i ko želi, može ovde da pospe sa malo ljute mlevene paprike umesto da stavlja u smesu.
(Espreso / Noizz Food)