DALA JE I RECEPT
ŽENA, MAJKA, KRALJICA! Za nju kažu da je NAJLEPŠA SRPKINJA, a ona je sada dokazala i da je ODLIČNA I U KUHINJI
Deli svoj privatan život sa nama!
Ana Ivanović često sa pratiocima na Instagramu deli fotografije iz privatnog života, a ovog puta je podelila zanimjiv recept.
- Pratite ovaj neverovatni recept za „božićno drvce slatkiš“ korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.
300 g banana
160 ml bademovog mleka
100 g oljuštenog tahinija
2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)
110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)
1 kašičica čistog ekstrakta vanile
240 g zobi
60 g blanširanog badema
2 kašičice prašaka za pecivo
1/2 kašičice soli
Uputstva:
Zagrejte rernu na 180C. Mešajte bananu, mleko, tahini, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.
Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!
Bonus video:
(Espreso)