Paradajz, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

PARADAJZ PUNJEN FETA SIROM: 1 STVAR mu daje HRSKAV UKUS, brzo i lako (RECEPT)

Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, poređajte punjene paradajze i pecite u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta

Objavljeno: 18.12.2021. 20:17h > 20:28h

Paprike ste do sada punili sa različitim filovima, pa probajte da napunite i paradajz. Ukus je provereno dobar, a priprema još lakša nego pre. Mešavina jaja, fete i slanine je dobitna kombinacija. Ovo je odlično predjelo za rođendane, mrsne slave, ali i praznike. Takođe, možete jesti i za večeru, a ako vam je potrebno uzmite i lepinju.

Sastojci:

8 jaja

8 paradajza

2 čena belog luka

malo izmrvljene fete

malo iseckane slanine

Priprema:

Paradajz operite, izdubite i na dnu malo isecite da može uspravno da stoji. Posolite, pobiberite i dodajte baš malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz sipajte po jedno jaje, pa preko pospite izmrvljenom fetom i na vrh stavite komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipajte malo ulja, poređajte punjene paradajze i pecite u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)