NA RUSKI NAČIN
ISPROBAJTE MUSAKU SA KROMPIR PIREOM: Razlikuje se od TRADICIONALNE u 1 NEOČEKIVANOM SASTOJKU (RECEPT)
Napravite musaku sa pire krompirom i mlevenim mesom
Napravite kremasti pire krompir, sipajte u tepsiju, pa preko stavite meso i pečurke. Preko ide još jedan red pire krompira. Zapecite u rerni i jelo poslužite sa salatom. Podseća na našu musaku, samo se krompir drugačije priprema, a stavljaju se i šampinjoni. Pravi gurmanski ručak koji će okupiti porodicu za stolom.
Sastojci:
700 g krompira
400 g mlevenog mesa
2 crna luka
2 jajeta
50-80 ml mleka
50 g putera
šampinjoni
Priprema:
Krompir skuvajte, pa dodajte puter i ispasirajte. Jaje umutite sa mlekom, pa dodajte u krompir i sjedinite. Iseckajte crni luk, pa polovinu sipajte u tiganj i propržite. Dodajte mleveno meso i začine po želji. Drugu polovinu seckanog luka propržite sa seckanim pečurkama. Tepsiju lepo nauljite, pa na dno sipajte pola pire krompira. Presko mleveno meso, pa pečurke. Poslednji sloj je pire kormpir na kojem drškom od kašike napravite koncentrični krug. Umutite preostalo jaje sa kašikom mleka i premažite. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
(Espreso / stvarukusa)