SLAtKIŠ
VAŠE OMILJENE POSNE FERERO KUGLICE: Pojedu se dok TREPNETE, ukus obara sa NOGU (RECEPT)
Kuglice odložite još jednom u frižider da se stegnu i spremne su za jelo
Napravite domaće ferero rošer kuglice koje su bolje od kupovnih. Potrebno je da uložite samo malo truda, kako biste dobili najsavršeniji kolač za slavu. Tokom Božićnog posta kada se ljudima jede slatko nemaju puno ideja šta mogu da pripreme, ali ferero kolač odlična kombinacija ukusa koji će se svima svideti.
100 g crne čokolade
3 velike kašike lešnik putera
2 velike kašike meda, može i više ko voli baš slatko
100 ml biljnog mleka
200 g posnog mlevenog keksa
celi pečeni lešnici
Za glazuru:
seckani pečeni lešnici
200 g crne čokolade
1 puna kašika ulja
Priprema:
Istopite čokoladu, pa dodajte lešnik puter, med i mleko. Kuvajte dok se sve ne sjedini i postano polu tečno. U to dodajte mleveni keks i dobro promešajte. Uzimajte kašiku smese, rastanjite, stavite lešnik i oblikujte kuglicu. Smesa je malo lepljiva, ali može da se radi sa njom. Kuglice uvaljajte u seckani lesnik, zatim ih odložite u frizer na sat vremena. Istopite čokoladu na pari, dodajte kašiku ulja i promešajte. Umočite kuglice i ređajte ih na žicu da se stegnu. Ako se čokolada malo stegne, samo je zagrejem još jednom kratko. Kuglice odložite još jednom u frižider da se stegnu i spremne su za jelo.
(Espreso / slatkadomacica)