Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Fini Recepti by Crochef

ODLIČNA JE

OVAKO DOBRU GUSTU RIBLJU ČORBU NISTE PROBALI NI NA JEDNOJ SLAVI: Dovoljna je samo jedna kašika (VIDEO)

U ovom receptu možete upotrebiti bilo koju ribu čvrstog mesa i uživati u finoj čorbi

Objavljeno: 16.12.2021. 09:43h > 15:06h

U video receptu saznajte kako pripremiti gustu riblju čorba s porilukom i slaninom.

Sve vrste ribe odličan su izvor belančevina, vitamina i minerala, ali i masnih kiselina poznatijih pod imenom omega 3. U ovom receptu možete upotrebiti bilo koju ribu čvrstog mesa i uživati u finoj čorbi.

Potrebni Sastojci:

bela riba, 750 g (fileti)

luk, 1 glavica

slanina, 100 g

luk 2 češnja

praziluk, 1

paradajz, 20 g

mini paradajz, 4 iz konzerve, seckani

semenke komorača, 1 kašika

peršun, 1 kašika seckani

ekstra devičansko maslinovo ulje

so

biber (sveže mleveni)

Uputstva po koracima:

foto: Printscreen/Instagram/ Fini Recepti by Crochef

Luk i praziluk naseckamo, semenke komorača izmrvimo, slaninu narežemo na trakice, a filete ribe na komade veličine zalogaja.

U lonac, na 2-3 kašike ugrejanog ulja, dodamo seckani luk i praziluk narezanu slaninu, protisnemo beli luk posolimo, promešamo i pržimo na laganoj vatri 3-4 minute.

Zatim dodamo mrvljene semenke komorača, seckani mini paradajz, lijemo cca. 300 ml vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 10 minuta dodamo koncentrat mini paradajza i komade ribe, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, promešamo i kad zavri kuvamo još 10 minuta.

U gotovu supu dodamo seckani peršun, promešamo i supu poslužimo.

(Espreso)