ODLIČNA JE
OVAKO DOBRU GUSTU RIBLJU ČORBU NISTE PROBALI NI NA JEDNOJ SLAVI: Dovoljna je samo jedna kašika (VIDEO)
U ovom receptu možete upotrebiti bilo koju ribu čvrstog mesa i uživati u finoj čorbi
U video receptu saznajte kako pripremiti gustu riblju čorba s porilukom i slaninom.
Sve vrste ribe odličan su izvor belančevina, vitamina i minerala, ali i masnih kiselina poznatijih pod imenom omega 3. U ovom receptu možete upotrebiti bilo koju ribu čvrstog mesa i uživati u finoj čorbi.
Potrebni Sastojci:
bela riba, 750 g (fileti)
luk, 1 glavica
slanina, 100 g
luk 2 češnja
praziluk, 1
paradajz, 20 g
mini paradajz, 4 iz konzerve, seckani
semenke komorača, 1 kašika
peršun, 1 kašika seckani
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber (sveže mleveni)
Uputstva po koracima:
Luk i praziluk naseckamo, semenke komorača izmrvimo, slaninu narežemo na trakice, a filete ribe na komade veličine zalogaja.
U lonac, na 2-3 kašike ugrejanog ulja, dodamo seckani luk i praziluk narezanu slaninu, protisnemo beli luk posolimo, promešamo i pržimo na laganoj vatri 3-4 minute.
Zatim dodamo mrvljene semenke komorača, seckani mini paradajz, lijemo cca. 300 ml vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 10 minuta dodamo koncentrat mini paradajza i komade ribe, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, promešamo i kad zavri kuvamo još 10 minuta.
U gotovu supu dodamo seckani peršun, promešamo i supu poslužimo.
(Espreso)