IDEJA
NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte 2 SASTOJKA i biće MEKANE i VAZDUŠASTE (RECEPT)
Pržite u zagrejanom ulju
Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom.
700 g brašna
2 jajeta
500 ml jogurta
300 g krem sira
16 g praška za pecivo
80 ml masti
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso / Stvar ukusa)