ZA RUČAK
ISPROBAJTE ZAPEČENE BOLONJEZE: Dodajte 1 NEOBIČAN sastojak koji daje posebak ŠMEK (RECEPT)
Pecite na 200°C oko 15 minuta
Ako volite da isprobavate hranu, onda neka zapečene bolonjeze budu vaš sledeći izbor.
Okupite porodicu za stolom sa poznatom italijanskom pastom. Ovo je recept za zapečene bolonjeze koji se malo razlikuju od klasičnih. U njih idu i kuvana jaja koja im daju poseban šmek. Ako želite nešto drugačije, a opet ukusno, ovo je pravi recept. Izgledom podsećaju na lazanje, ali ukus je drugačiji.
Sastojci:
500 g makarona
500 ml paradajz soka
1/2 luka
400 g mlevenog mesa
100 g sira (mocarela)
3 jajeta
parmezan
Priprema:
Propržite seckani crni luk, pa dodajte meso i paradajz sos. Posolite, pa poklopite i krčkajte. Skuvajte makarone, pa u proceđene dodajte 2-3 kutlače sosa. Sipajte pola makarona na dno nauljene tepsije, pa pobacajte mocarelu preko. Zatim isecite kuvana jaja na kolutove i pobacajte preko. Sipajte pola količine mesa i pospite parmezanom. Zatim poređajte preostale makarone i meso i pospite parmezanom. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)