NE ZNA SE KOJA JE BOLJA
TRI VRHUNSKE POSNE PITE ZBOG KOJIH ĆETE ŽELETI JOŠ: Toliko su dobre da ćete sve drugo zaboraviti (VIDEO) (RECEPT)
Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni C, da pite porumene, oko 40 minuta
Zamislite da pravite tri različite pite u isto vreme. Zvuči zahtevno, zar ne? Međutim uopšte nije tako. Ovo je odlična stvar ukoliko očekujete goste, ili jednostavno želite malo da se počastite i slanom i slatkom varijantom pitica.
Evo o čemu se radi:
Potrebno je:
200 gr pirinča
I još...
Prva pita:
tanke kore
kuvan pirinač
100 gr šampinjona
2 veze luka ili 1 praziluk
ulje
so, biber
pečurke, pirinač
Priprema:
Ispržiti luk pa dodati isečene oprane šampinjone i dinstati ih oko 20 minuta. Posoliti dodati bibera po želji. Odvojiti pola kuvanog pirinča pa izmešati sa pirinčom. Koru premazati uljem, pa dodati drugu. Nju premazati nadevom od pirinča i šampinjona. Saviti strane i uviti. Ređati u pleh.
Druga pita:
gotove kore
kuvan pirinač
50 gr suvog grožđa
cimet
šećer
ulje
Priprema:
U kuvan pirinač dodati 50 gr suvog grožđa potopljenog u rum, cimeta, šećera po želji, pa izmešati.. Prvu koru premazati samo uljem, kao i drugu , pa preko nje staviti nadev pirinča i suvog grožđa . Saviti ivice i uviti. Ređati u pleh.
Treća pita:
kore
ulje
višnje
malo prezli
šećer
Priprema:
Prvu koru premazati uljem pa dodati drugu preko prve i nju premazati pa pobacati višnje. Malo po želji zašećeriti, dodati kašiku- dve prezli preko višanja, saviti ivice i uviti. Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni C, da pite porumene, oko 40 minuta.
(Espreso)