NEMA BOLJEG IZBORA
PIJANE KROFNE SA JABUKAMA POSTALE SU APSOLUTNI HIT: Iz ovog razloga odmah treba da ih NAPRAVITE (FOTO) (RECEPT)
Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta
Sastojci:
300 grama brašna
100 grama gustina
100 grama šećera
2 jabuke
2 jaja
400 mililitara jogurta
50 mililitara rakije
1 limun
100 grama šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 narandža
Način pripreme:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.
Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
(Espreso)