Krofne, Foto: Printscreen/Youutube/Kuhinja Sabi

NEMA BOLJEG IZBORA

PIJANE KROFNE SA JABUKAMA POSTALE SU APSOLUTNI HIT: Iz ovog razloga odmah treba da ih NAPRAVITE (FOTO) (RECEPT)

Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta

Objavljeno: 14.12.2021. 12:07h > 15:15h

Sastojci:

300 grama brašna

100 grama gustina

100 grama šećera

2 jabuke

2 jaja

400 mililitara jogurta

50 mililitara rakije

1 limun

100 grama šećera u prahu

2 kesice vanilin šećera

1 prašak za pecivo

1 narandža

Način pripreme:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen/Instagram/pop_pasta/popsugarfood

U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.

(Espreso)