ZA DORUČAK ILI VEČERU
PICA NA DRUGAČIJI NAČIN: Iskoristite STARI HLEB, a za bolji UKUS dodajte 1 SASTOJAK (RECEPT)
Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta
Ukoliko imate dilemu šta ćete za doručak ili večeru, a ostalo vam je hleba, donosimo vam jedan sjajan recept, koji će oduševiti celu porodicu.
Ovo nije klasična pica mada po sastojcima koji idu u ovaj obrok podseća na ovaj italijanski specijalitet koji je omiljen širom sveta.
Ukus ovog jela je fantastičan, a ako niste do sada probali dodajte malo kapra koji mu daje poseban ukus.
Sastojci:
- 12 kriški starog hleba
- 100 gr šunke
- 100 gr slanine
- 1 čaša pavlake (180 gr)
- 2 jaja
- 4 kašike paradajz pelata
- 10 komada maslina
- jedan sveži paradajz
- 100 gr šampinjona
- po želji kašika kapra
- 200 gr kačkavalja
- po želji malo origana
- malo maslaca
Priprema:
Podmažite veliki, četvrtasti pleh od šporeta maslacem. Poređajte kriške hleba. Umutite pavlaku i dva jaja, pa time premažite hleb, a onda preko toga paradajz pelat.
Poređajte preko šunku i slaninu iseckanu malo krupnije, kao i seckane šampinjone. Preko toga narendajte bogato kačkavalj, a po njemu poređajte paradajz isečen na krugove, masline i po želji kapar, pa pospite origanom.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20 minuta. Poslužite toplo.
(Espreso / Telegraf)