Lepinje, Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

SAVRŠENE SU

LEPINJE NA VODI, IDEALNE ZA VREME POSTA: Testo ne mora da RASTE, isprobajte ODMAH! (RECEPT)

Mogu se i podgrevati, u rerni ili u tiganju, poklopljene

Objavljeno: 13.12.2021. 21:02h

Idu uz sve, uz kuvana i pečena jela, idealne su za paštete, namaze, sa džemom ili šećerom (u tom slučaju ne stavljajte začine u testo).

Odmah se peku, ništa ne čakamo da raste. Super i kada nemate kvasac. Isprobajte ih što pre!

Potrebno za posne lepinje na vodi:

- 500 grama brašna

- 350 mililitara mlake vode

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica belog luka u prahu (ne mora)

- 1 kašičica suvog peršunovog lišća (ne mora)

- 2 kašičice praška za pecivo

- malo bibera ako volite

Priprema:

Sve izmešajte i zamesite, razvucite oklagijom, umotajte kao palačinku ili rolat. Isecite pužiće, svaki razvucite oklagijom na veličinu kafenog tanjirića. Zagrejte tiganj, pecite lepinjice na srednjoj temperaturi oko 1,5 minut s jedne i 1,5 minut s druge strane. Dok su još vruće i tek pečene prekrijte ih krpom da se potpare i budu još mekše.

Napomena: Možete ih naparaviti više odjednom i koristiti u narednih 2 - 3 dana. Mogu se i podgrevati, u rerni ili u tiganju, poklopljene.

(Espreso / Šerpicarecepti)