NEĆETE SE POKAJATI
SAMI SPREMITE MESO KAO IZ NAJSKUPLJEG RESTORANA: Sve je u začinu, evo šta treba da URADITE (RECEPT)
Začini su posebno važni kada je ukus mesa u pitanju
Za dobar ukus mesa, pored vremena koje provede u rerni, zaslužni su začini.
Vremenom, isprobate mnogo njih i razvijete određeni osećaj za slaganje mesa i dodataka.
Međutim, ukoliko želite nesvakidašnju kombinaciju ukusa koja prosto opija čula, napravite jednostavan začin, kombinujući više prostih.
Pojedini začini se međusobno pojačavaju, stoga ne treba prezati od njihovog kombinovanja. Šta više, češći je slučaj da pravilno napravljena smesa da sasvim posebnu i nesvakidašnju notu vašem jelu, nego da pokvari ili prikrije ukus drugog začina.
Kako meso uglavnom zauzima glavnu poziciju kada je porodični ili svečani ručak u pitanju, sigurno vam je važno da ono bude izvrsno.
Važno je da, prilikom pravljenja ovog začina, poštujete propisanu meru, kako neki od ukusa ne bi prevladao i neutralisao ukus drugih sastojaka.
To važi za prvi put. U narednom periodu, u skladu sa vašim ukusom i preferencijama vaših najmilijih, kombinujte sastojke u željenoj količini.
Ova kombinacija se, bez sumnje, savršeno slaže.
Potrebno vam je:
– kuhinjska so, 6 kašika – beli luk u prahu, 4 čašike – crni luk u prahu, 2 kašike – crni biber, 6 kašika – kajenski biber, 1,5 kašičica – začinska paprika, 2 kašike – mleveni kim, 1,5 kašičica
Priprema
Postupak je jednostavan. Sve navedene sastojke stavite u činiju i dobro, dobro izmešajte. Kada začinite meso, preostalu količinu mešavine stavite u staklenu teglu i dobro je zatvorite.
Preporuka je da ne preterujete sa količinom, jer ovaj začin može da stoji do mesec dana.
(Espreso)