obratite pažnju
ŠTA TREBA DA URADITE SA PILETINOM PRE NEGO ŠTO BUDE GOTOVA? Ovu BITNU stvar svi preskačemo
Bez obzira radite li hrskave krompiriće ili pire krompir, nakon što ogulite i narežete krompir namočite ga u hladnu vodu
Kuvarica Lizzy Briskin kaže da i najmanja promena u načinu pripreme namirnica čini veliku razliku, pa donosi neke od kulinarskih saveta s kojima bi razna jela trebala biti bolja:
Napola ispečenu piletinu popržite i na tavi s puno povrća. Kad je piletina skoro pečena izvadite je i stavite na tavu s naseckanom mrkvom, lukom, krompirom i drugim povrćem. Dok se meso prži, pustiće svoje sokove i ukus koji će povrće pokupiti. Oguljeni krompir pre pripreme namočite u vodi. Bez obzira radite li hrskave krompiriće ili pire krompir, nakon što ogulite i narežete krompir namočite ga u hladnu vodu
Posolite i slatko. Malo soli dodajte u testo za kekse, kolače i pite.
Jaja pecite na minimalnoj temperaturi. Umućena jaja za kajganu pecite na laganoj vatri i mešajte ih što je manje moguće, da dobijete što kremastiju i nežniju teksturu. Umesto da smesu mešate u tavi, lagano kutlačom pogurajte vanjske delove kajgane prema sredini i maknite je s vatre pre nego vam izgleda skroz gotova - ono što je na tavi 'gotovo', na tanjiru je presuvo.
(Espreso)