posna trpeza
MUSAKA ZA KAKVU VEROVATNO NISTE NIKAD ČULI: Košta manje od 300 dinara, lomiće se oko RECEPTA
Brzo se priprema, ukusna je i izdašna, a za sve sastojke nećete morati da izdvojite više od 300 dinara.
Brzo, lako i jednostavno.
Ukoliko postite, a želite da se počastite ukusnim ručkom ili večerom, napravite musaku sa tunjevinom i posnim majonezom. Brzo se priprema, ukusna je i izdašna, a za sve sastojke nećete morati da izdvojite više od 300 dinara.
Ukoliko postite, a želite da se počastite ukusnim ručkom ili večerom, napravite musaku sa tunjevinom i posnim majonezom. Brzo se priprema, ukusna je i izdašna, a za sve sastojke nećete morati da izdvojite više od 300 dinara.
SASTOJCI:
1 kg oguljenog krompira
200 gr tunjevine (sitne ili krupnije)
1 paprika (može i iz zamrzivača)
1 srednja glavica crnog luka
1 čen belog luka
100 ml ulja
šaka peršunovog lišća
1 kašičica suvog začina
1 kašika sitne crvene paprike malo bibera
100 gr posnog majoneza
2 ravne kašike brašna
so
PRIPREMA:
Sitno iseckan crni luk i papriku (svežu ili iz zamrzivača) kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle, pa umešajte začine i tunjevinu. Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu. Na polovinu krompira sipajte pripremljen fil, pa odozgo stavite drugu polovinu krompira. Sipajte toliko vode da prekrije krompir, poklopite ili stavite foliju, pa pecite na 230-240 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme izmešajte majonez, brašno i 100 mililitara vode sa iseckanim peršunom i belim lukom. Prelijte preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče.
(Espreso/Najžena)