Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

posne pihtije

DA, POSNE PIHTIJE POSTOJE: A recept za njih će vam TRAŽITI I SVEKRVA (VIDEO)

Obariti povrće u litar vode, dodati soli. Krastavčiće iseći na kockice kao i sve kuvano povrće .

Objavljeno: 12.12.2021. 10:25h

Idealan recept za sve ljubitelje pihtija.

Potrebno je:

raznovrsno povrće

šargarepa krompir grašak karfiol pašknat riba sardina 1 želatin so biber peršunov list beli luk kiseli krastavčići Priprema:

Obariti povrće u litar vode, dodati soli. Krastavčiće iseći na kockice kao i sve kuvano povrće.

Ribu iseći na manje komadiće.

U 2-3 kašike vode i tu razmutit 1 kesicu želatina pa je sipati u tečnost gde se kuvalo povrće. . Čim provri skloniti sa šporeta.

U činije rasporediti povrće i ribu sa peršunovim listom pa naseckati beli luk ili ubaciti beli luk u granulama.

Preliti sa tečnošću gde se kuvalo povrće sa želatinom .Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati. Seći po želji.

(Espreso/Bakinakuhinja)