Slaninica, Foto: Profimedia

slasno i ukusno

HRSKAVA SLANINICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Najjednostavniji način pripreme u DVA POTEZA (RECEPT)

Potrebno je samo da je poređate ravno u plehu. Izgleda sjajno u tanjiru sa jajima za doručak. Preukusno je pored toga što izgleda primamljivo.

Objavljeno: 12.12.2021. 09:45h

Jednostavan način kako da dobijete hrskavi i sočni obrok, a da je ne morate stalno okretati, paziti ili izgoreti prste od prskanja masti.

Potrebno je samo da je poređate ravno u plehu. Izgleda sjajno u tanjiru sa jajima za doručak. Preukusno je pored toga što izgleda primamljivo.

SLANINA U RERNI

Priprema:

Korak 1

Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. Rasporedite slaninu u jednom sloju tako da se ivice dodiruju ili preklapaju.

Korak 2

Peći u zagrejanoj rerni do željenog stepena hrskavosti, 10 do 15 minuta. Gotovu i hrskavu slaninu izvadite na parce ubrusa, koji će upiti višak masti, a zatim servirajte u tanjir.

Po Obroku: 203 kalorije; proteini 13,9g; ugljeni hidrati 0,5g; masti 15,6g; holesterol 41,2mg; natrijum 865,2mg.

(Espreso/Najžena.rs)