preukusno
AKO VOLITE KISELI KUPUS NA PRAVOM STE MESTU: Voda će vam KRENUTI NA USTA (VIDEO)
Tokom posta teško je da se uvek svega pridržavamo i da uvek na vreme osmislimo šta sve možemo da pravimo.
Iz Bakine kuhinje stiže predlog kako da iskoristite kiseli kupus, a u ovom periodu ga ima na pretek.
Kiseli kupus propržite, a onda mu dodajte neki od sastojaka iz pripreme i vaš brzinski obrok je spreman. Tokom posta teško je da se uvek svega pridržavamo i da uvek na vreme osmislimo šta sve možemo da pravimo. Zato vam mi predlažemo kako da kiseli kupus iskoristite na najbolji mogući način. Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa ulje mleveni biber beli luk po želji
Priprema: Kupus isecite na što tanje rezance i propržite ga na ulju. Začinite. Prvi predlog: Napravite kiseli kupus sa flekicama. U isprženi kupus dodajte flekice koje ste prethodno skuvali u vodi. Drugi predlog: Napravite pitu sa kupusom. Koru nafiluje isprženim kupusom, savijte malo po dužini, pa premažite uljem i urolajte. Ređajte u podmazanu tepsiju. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Treći predlog: Napravite krompir pire, pa ga prelijte sa kašikom maslinovog ulja, zagrejanog. Dodajte prženi kiseli kupus.
(Espreso/Bakina kuhinja)