PREUKUSNI ROLAT, LAK ZA PRIPREMU
ROLAT OD BELANACA I SIRA: Zimski HIT koji ćete OBOŽAVATI (RECEPT)
Ukus je zaista nov i neobično prijatan
Ovo je idealan način da iskoristite belanca koja preostanu kada spremate krem od žumanaca. Ukus je zaista nov i neobično prijatan.
Sastojci - Količina
belance- 6
so - prstohvat
šećer - 150 g
ulje - 100 ml
brašno, meko - 150 g
prašak za pecivo - 1/2 kašičice
aroma vanile - 1 kašičica
ZA FIL
slatka pavlaka - 250 ml
maskarpone - 250 g
šećer u prahu - 2 kašike
Kako pripremiti
Umutite mikserom čvrst sneg od belanaca, pa postepeno dodajte šećer neprekidno muteći. Lagano sipajte ulje, pa brašno pomešano sa praškom za pecivo i aromu vanile, a zatim sve sjedinite špatulom. Pripremljenu smesu rasporedite u pleh od rerne koji ste podmazali i obložili pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i nakon pet minuta zarolajte koru sa papirom. Dok se kora hladi, umutite slatku pavlaku, dodajte sir i lagano izmiksajte. Odvojite par kašika za dekoraciju, a ostatak fila ravnomerno rasporedite po kori i uvijte rolat.
(Espreso / receptizenablic.rs)