zapamtite
PRŽENI KISELI KUPUS NA ČAK TRI NAČINA: Ne zna se koji je LAKŠI I BRŽI, nećete moći da se odlučite (VIDEO)
Od samo jedne namirnice - kupusa, možete napraviti čak tri varijante različitih jela, pa tako se i osloboditi kuvanja i spremanja za narednih par dana
Jedni od omiljenih recepata su oduvek bili oni koji su brzi, a ukusni.
Od samo jedne namirnice - kupusa, možete napraviti čak tri varijante različitih jela, pa tako se i osloboditi kuvanja i spremanja za narednih par dana:
Potrebno:
1 glavica kiselog kupusa
ulje
mleven biber
beli luk po želji
kiseli kupus
Priprema:
Kupus iseći na tanke rezance i propržiti. Nakon 35-40 minuta prženja kupusa, on je gotov (kada vidite da se lepi za dno i ostavlja tragove), dodati malo mlevenog bibera, a po želji i malo belog luka.
1. Pita sa kiselim kupusom
Na jednu koru posuti ispržen kupus, uviti sa strane, pouljiti, a potom i urolati do kraja kore i staviti da se peče.
2. Flekice sa kiselim kupusom
Skuvajte flekice (testenine) i pomešajte sa isprženim kupusom. Po želji možete dodati alevu papriku ili još bibera.
3. Pire krompir i kiseli kupus
Koja je vaša omiljena varijanta? Prijatno...
(Espreso/ Srbija Danas)