pravi ren
DOMAĆI REN JE NAJBOLJI IZBOR! Pogledajte RECEPT koji garantuje odličan UKUS
Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu
Iako mnoge domaćice odlučuju da kupe gotov, domaći ren je mnogo ukusniji, jači i bolji.
Malo uloženog truda će se sigurno islatiti kad vaši gosti budu uživali u pravom ukusu ovog fenomenalnog dodatka uz pečenje, sarmu ili čorbu.
Potrebno je:
2 veća korena rena (oko 200 g)
1 kašičica šećera
vruća voda ili mleko
malo sirćeta
Priprema:
Koren rena oljuštiti kao kad ljuštite šargarepu, što tanje to bolje. Zatim ga izrendati na sitno rende ili ga izblendirati u blenderu. Druga varijanta je bolja, jer nećete plakati i kijati od ljutine koju ren daje.
Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu. Dovoljno je samo očistiti taj spoljni omotač.
Tako izrenadan ren staviti u teglu, dodati kašičicu šećera i preliti vrelom vodom ili mlekom. Kad se to izmeša dodati malo sirćeta i otvorenu teglu ostaviti da malo odstoji.
Nakon toga zatvoriti tegle i poslužiti po potrebi.
(Espreso/Stvarukusa.mondo)