Ren, Foto: Profimedia

pravi ren

DOMAĆI REN JE NAJBOLJI IZBOR! Pogledajte RECEPT koji garantuje odličan UKUS

Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu

Objavljeno: 09.12.2021. 23:47h

Iako mnoge domaćice odlučuju da kupe gotov, domaći ren je mnogo ukusniji, jači i bolji.

Malo uloženog truda će se sigurno islatiti kad vaši gosti budu uživali u pravom ukusu ovog fenomenalnog dodatka uz pečenje, sarmu ili čorbu.

Potrebno je:

2 veća korena rena (oko 200 g)

1 kašičica šećera

vruća voda ili mleko

malo sirćeta

Priprema:

Koren rena oljuštiti kao kad ljuštite šargarepu, što tanje to bolje. Zatim ga izrendati na sitno rende ili ga izblendirati u blenderu. Druga varijanta je bolja, jer nećete plakati i kijati od ljutine koju ren daje.

Ren se ne pere vodom, jer tako gubi svoju belu boju i ljutinu. Dovoljno je samo očistiti taj spoljni omotač.

Tako izrenadan ren staviti u teglu, dodati kašičicu šećera i preliti vrelom vodom ili mlekom. Kad se to izmeša dodati malo sirćeta i otvorenu teglu ostaviti da malo odstoji.

Nakon toga zatvoriti tegle i poslužiti po potrebi.

(Espreso/Stvarukusa.mondo)