Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

izvrsne

SA POSNIM SUVIM PUNJENIM PAPRIKAMA NE MOŽETE DA OMANETE: Neverovatno su zasitne (RECEPT)

Mogu ih spremiti i početnici u kuhinji

Objavljeno: 09.12.2021. 10:58h

U toku posta domaćice su često u dilemi šta da spreme za ručak, a da bude ukusno i zasitno. Punjenje paprike, bilo sveže ili suve, su odličan izbor za vreme posta, jer su podjednako ukusne i sa mesom i bez njega.

Ovo je recept sa preciznim merama, koji nikako ne može da omane, pa ga kao takvog mogu spremiti i početnici u kuhinji.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

10 suvih paprika

2 glavice crnog luka

60 gr pirinča

2 srednja krompira

2 veće šargarepe

1 veza peršuna

2 čena belog luka

ulje

so, biber

začini po ukusu

2 kašike mlevenih oraha

100 ml soka od paradajza

sastojci za zapršku:

100 ml ulja

2 kašike brašna

1 kašika začinske paprike

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

Paprike potopite u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.

Šargarepu i krompir izrendajte krupno, a crni i beli luk isecite sitno.

Pirinač dobro operite u nekoliko voda.

U dubljem tiganju zagrejate ulje, pa stavite crni luk da se dinsta.

Kada luk omekša, dodajte šargarepu, pirinač i krompir i dinstajte sve zajedno.

Posle nekoliko minuta dodajte sve začine, orahe i beli luk.

Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sklonite sa ringle.

Smesom od pirinča i povrća napunite paprike.

Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa vodoravno poređajte paprike i prelijte ih sokom od paradajza, pa dolijte vodu da paprike ogreznu.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta.

Za to vreme spremite zapršku.

U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno i začinsku papriku. Kada se sve sjedini, sklonite tiganj sa ringle.

Posle 30 minuta, paprike izvadite iz rerne, pa ih prelijte zaprškom i vratite u rernu još 10 minuta.

Gotove paprike pospite seckanim peršunom i poslužite tople uz pire krompir i omiljenu salatu.

Prijatno!

(Espreso)