DA LI BISTE JE PROBALI?
PICA PITA BEZ BRAŠNA PRVI IZBOR ZA DANAS: Da vam dan POČNE savršeno (RECEPT)
Evo kako da je napravite
Ako ste ljubitelji testa, donosimo vam recept za što zdraviju pripremu.
S obzirom da kinoa ima visok sadržaj antioksidanata i falvonoida koji deluju protiv upala i virusnih infekcija, spada u super namirnicu.
Takođe, sadrži mnogo više biljnih vlakana nego druge žitarice, odličan je izvor proteina (100 grama sadrži 4,5 g proteina), kao i minerala – kalijuma, gvožđa i magnezijuma.
Velika prednost je to što ne sadrži gluten pa može biti deo ishrane onih koji su alergični ili ga izbegavaju. Mnogo je načina da ovu žitaricu uvrstite u svoju ishranu, a ovo je jedan od predloga.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka
2 šolje zgnječenog paradajza
2 kašike balzamiko sirćeta
2 šolje kuvane kinoe
2 šolje kuvane i iseckane piletine
3 šolje bebi spanaća
1 šolja prepolovljenih čeri paradajza
1 šolja narendanog kačkavalja
začini (so, biber, bosiljak…)
Priprema:
Propržite beli luk u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte izgnječeni paradajz, balzamiko sirće i željene začine. Umešajte kinou i iseckanu piletinu. Dodajte spanać i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i pospite čeri paradajzom i narendanim kačkavaljem. Poklopite tiganj i ostavite da se sir istopi. Ukrasite listićima bosiljka.
(Espreso)