marinada kao iz najskupljeg restorana
Najbolji srpski recept za marinadu: Meso će biti PREUKUSNO, a pomoću trika sa šerpom biće još SOČNIJE! (RECEPT)
Potrebno je da začin (vegeta, začin C, bio način, bilo koji....) pospete po dnu činije i poslažete red mesa
Marinade su mešavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline. Spoj tih elemenata osigurava da meso bude što začinjenije i ukusnije.
Otkrivamo vam jedan od najboljih recepata za najukusniju marinadu koji smo, naravno, isprobali.
Potrebno je da začin (vegeta, začin C, bio način, bilo koji....) pospete po dnu činije i poslažete red mesa.
Kada se taj red napuni, prelijte sa malo ulja, pa opet pospite začin i poređajte novo meso preko.
U sredinu čitave količine mesa stavite malo ruzmarina, a na vrh malo peršuna.
Uveče to stavite u frižider, a ujutru pecite. Ovaj recept je poznat pod imenom - Zdravkov recept.
Bonus savet kako da meso bude još sočnije:
Nakon pečenja meso ostavljajte u šerpu i poklopite. Kada sve završite, stavite vrlo malo vode u šerpu sa mesom i na srednjoj vatri držite nekoliko minuta na ringli. Ne mešajte. Para iz vode će dodatno omekšati meso, koje će biti još ukusnije.
(Espreso / Telegraf)