Ilustracija, Foto: Profimedia

marinada kao iz najskupljeg restorana

Najbolji srpski recept za marinadu: Meso će biti PREUKUSNO, a pomoću trika sa šerpom biće još SOČNIJE! (RECEPT)

Potrebno je da začin (vegeta, začin C, bio način, bilo koji....) pospete po dnu činije i poslažete red mesa

Objavljeno: 08.12.2021. 20:28h

Marinade su mešavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline. Spoj tih elemenata osigurava da meso bude što začinjenije i ukusnije.

Otkrivamo vam jedan od najboljih recepata za najukusniju marinadu koji smo, naravno, isprobali.

Potrebno je da začin (vegeta, začin C, bio način, bilo koji....) pospete po dnu činije i poslažete red mesa.

Kada se taj red napuni, prelijte sa malo ulja, pa opet pospite začin i poređajte novo meso preko.

U sredinu čitave količine mesa stavite malo ruzmarina, a na vrh malo peršuna.

Uveče to stavite u frižider, a ujutru pecite. Ovaj recept je poznat pod imenom - Zdravkov recept.

Bonus savet kako da meso bude još sočnije:

Nakon pečenja meso ostavljajte u šerpu i poklopite. Kada sve završite, stavite vrlo malo vode u šerpu sa mesom i na srednjoj vatri držite nekoliko minuta na ringli. Ne mešajte. Para iz vode će dodatno omekšati meso, koje će biti još ukusnije.

(Espreso / Telegraf)